Döms efter vild biljakt

I ett försök att komma undan polisen kryssade 23-åringen mellan bilar på motorvägen och körde i 200 kilometer i timmen. Nu döms mannen för vansinnesfärden och en rad andra brott.

ANNONS

Den 23-årige mannen döms av Uddevalla tingsrätt för åtta olika brott, som skett vid ett flertal tillfällen under 2018 främst i Strömstads och Tanums kommuner.

Det handlar bland annat om två fall av brott mot knivlagen, tre fall av rattfylleri, fyra fall av ringa narkotikabrott och sex fall av grov olovlig körning. Men också för misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd efter en incident på ett hotell i Strömstad i februari. Då tog han strypgrepp på en hotellvärd, bet en ordningsvakt i armen och gjorde motstånd när de försökte omhänderta honom.

Aggressiv biljakt

Mannen döms även för vårdslöshet i trafik efter en vild biljakt i april. En polispatrull skulle stanna en bil för kontroll, men i stället för att stanna försökte föraren köra ifrån poliserna. Bilen körde fort och aggressivt genom Skee och ut på motorvägen har en av poliserna berättat.

ANNONS

Det var mycket trafik och bilen sick-sackade mellan andra fordon och var som mest uppe i 200 kilometer i timmen. Färden fortsatte in i ett bostadsområde där den körde 100 kilometer i timmen, den körde mot färdriktningen i en rondell och korsade heldragna linjer. Till slut tog färden slut när bilen körde upp i en rabatt och 23-åringen som körde försökte springa från platsen.

Uddevalla tingsrätt konstaterar att mannen har narkotikaproblem och att det mesta av brottsligheten kan härledas till detta. Han döms därför till skyddstillsyn med särskild föreskrift att genomgå narkotikaavvänjande behandling och frivårdens program mot kriminella värderingar.

ANNONS