Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Micke Larsson/TT

Döms till fängelse efter slag med glashammare

Efter att en man gått vilse i Färgelanda tog han två lyktor från en fastighet, jagades av två andra män, han drog då upp en glashammare som han slog en tredje man med i huvudet. Nu har han dömts till fem månaders fängelse.

En 45-årig man hade tagit droger och druckit vin hemma hos en vän i december förra året, därefter skulle han ta bussen hem. Medan han väntade på bussen tog han en promenad i området och gick vilse, berättar han i förhör.

Han frågade en förbipasserande man om vägen tillbaka till busshållplatsen, han gick vidare och hamnade hemma hos en annan man - där han också ville fråga efter vägen. Men i stället möttes han av att de låste dörren och drog för gardinerna. Han drog då i handtaget och blev förbannad, beskriver 45-åringen det som.

Fick sy tolv stygn

Från husets entré tog han två lyktor och gick vidare in på en tredje mans fastighet. Den tredje mannen beskriver att han inifrån huset hörde hur glas krossades utanför och gick ut på altanen. Mot honom kommer då 45-åringen som höjer en glashammare och slår han i huvudet.

Mannen som tog emot slaget fick sår vid ögonbrynet och var tvungen att sy tolv stygn.

45-åringen menar själv att det handlade om nödvärn, då han kände sig hotad av de båda männen som jagade efter honom när ha tagit lyktorna. Men tingsrätten dömer han för både skadegörelse och misshandel.

Tingsrätten konstaterar att 45-åringen jagades av de två männen, men att det inte kan hävdas nödvärn. Tingsrätten konstaterar att 45-åringen själv borde förstått varför han jagades och att han befann sig andras privata tomter.

Mannen överklagade till hovrätten som fastställer tingsrättens dom. 45-åringen döms till fem månaders fängelse och att betala skadestånd.