Dagens toppnyheter

Ett urval av nyheterna onsdagen 26 augusti 2020.

ANNONS
|

Medan mycket brottslighet minskar på land under coronapandemin är läget med båtstölder oförändrat. Under sommaren har 16 båtar rapporterats stulna i Bohuslän. Det är en båt mer än i fjol. Även båtmotorer är eftertraktat byte efter semesterperioden.

– Det är inte så att vi skriker efter vargen, utan det här vet vi: Varje år i slutet av augusti ökar stölderna rejält. Det är busväder och folk håller sig hemma men alla båtarna ligger i, säger Thomas Andersson, samordnare för polisens Båtsamverkan Väst.

LÄS MER:Här sker båtstölderna i Bohuslän

En smuggling av 70 kilo kokain som avslöjades i mars kan avgöras i två rättegångar. Tre av de misstänkta sitter häktade i Sverige medan en fjärde person sitter frihetsberövad i Italien. Det handlar om en kvinna i 25-årsåldern som tidigt misstänktes för inblandning i smugglingen. Hon greps i Italien efter att ha efterlysts internationellt.

ANNONS

– Vi har inte riktigt fått något skäl till varför hon inte förts hit än. Det brukar inte vara några större problem men jag antar att det är på grund av corona. Vi får se vad som händer, säger åklagaren Peter Larsson.

LÄS MER:Kan bli två rättegångar i stora kokainsmugglingshärvan

Flytten till Hemmakvälls gamla lokal blev en riktig suris för godiskedjan 4-gott. Öppningen kom kort före coronapandemins utbrott, och nu står lokalen tom.

Bohusläningen har trots upprepade försök inte lyckats nå ägarna bakom satsningen för en kommentar.

LÄS MER:Osäker framtid för godisbutiken

ANNONS