Dagens toppnyheter

Ett urval av nyheterna från torsdagen 27 augusti.

ANNONS
|

I fem veckor stoppas tågtrafiken mellan Stenungsund och Uddevalla Östra. Skälet är att Trafikverket moderniserar stationen med högre och säkrare perrong.

– Som det är på perrongen nu kan det vara farligt, det är ett stort glapp mellan perrongen och tåget. Det finns risk att man kan ramla emellan eller klämma sig när det är för stort glapp, säger Yasin Abbes, projektansvarig på Trafikverket.

LÄS MER:Tågtrafiken stoppas i fem veckor – och biltrafiken kan stängas av

Med 16 av 31 platser i Sotenäs kommunfullmäktige kan Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna tillsammans nu driva igenom ett förbud mot tiggeri i kommunen.

– Det finns flera skäl till varför jag vill att det införs ett sådant förbud. Min uppfattning är att många av de människor som sitter och tigger blir utnyttjade på olika sätt och sådant vill jag inte ha i Sotenäs kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Abrahamsson (M).

ANNONS

LÄS MER:Majoriteten för tiggeriförbud i Sotenäs

Det är inte bara på film som polisen lånar fordon av allmänheten för att jaga misstänkta. Sådant händer även i Hunnebostrand där polisen lånade en cykel av en kvinna för att gripa en man misstänkt för narkotikabrott.

– Jag vet inte vem hon är eller vad hon heter, men vi uppskattar hennes hjälp jättemycket. Vi behöver alltid allmänhetens hjälp för att lösa och se till att brott inte sker, säger polisinspektören Victor Almander.

LÄS MER:Lånade ut sin cykel – polisen tackar kvinna för hjälteinsats

ANNONS