Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dagens toppnyheter

Ett urval av nyheterna från den 15 september 2020.

Många äldre har haft en tuff social situation sedan besöksförbud infördes på landets äldreboenden på grund av coronapandemin. Men under tisdagen meddelade socialministern, Lena Hallengren (S), att besöksförbudet hävs från och med 1 oktober. Uddevalla kommuns socialchef Roger Granat är försiktigt positiv till beskedet.

– Det innebär däremot inte att smittrisken är över. Jag förväntar mig att alla fortsätter att ta sitt ansvar och vi måste se till så att detta sker kontrollerat, och att vi fortsätter hålla avstånd.

LÄS MER: Socialchefen om det hävda besöksförbudet: ”Det finns en oro att smittan tar sig in igen”

När musikföreningarnas bokade spelningar försvann i våras och Bastionen ekade tomt fick kreativiteten flöda i stället. Trots att kulturhuset Bastionen hyrs på ett rivningskontrakt fram till och med 2022 har det fått en rockigare interiör.

– Nu kändes det nästan ännu mer angeläget att rusta upp lokalen, så att vi verkligen kan köra på de sista åren, säger Niklas Stahl, ordförande i musikföreningen Musikhuset.

LÄS MER: Trots rivningskontrakt - nu har Bastionen fått ny kostym

Protestaktionen när tre aktivister från Greenpeace klättrade upp i Preemraffs lastarmar och förhindrade lastningen av ett fartyg i söndags har väckt starka känslor utanför Lysekils kommuns gränser. En politiker vill sätta in militär mot aktivisterna.

– Det handlar om en känsla inför lag och ordning, som är vår kärnidé på något vis. Och det är inget märkvärdigt. Det är ett skyddsobjekt och de har inte där att göra, säger Mathias Bruno (M).

LÄS MER: M-politiker vill sätta in militär mot Preem-protester