Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dagens toppnyheter

Ett urval av nyheter från onsdagen 16 september 2020.

Från tre partier i Lysekils kommunfullmäktige restes nej-röster när politikerna på onsdagskvällen röstade om utbyggnad för Preems raffinaderi. Men det var bara tre enskilda politiker som röstade mot utbyggnad. Övriga 27 ledamöter röstade för.

LÄS MER: Lysekil godkänner utbyggnaden av Preem

Den 23-åring som tidigare dömts för mord på Wilma Andersson och brott mot griftefriden av Uddevalla tingsrätt vill bli friad för brotten. Därför fick den häktade 23-åringen ännu en gång möta Wilma Anderssons anhöriga, men denna gång i hovrätten i Göteborg. Åklagarna Jim Westerberg och Shahrzad Rahimi inledde hovrättsförhandlingen med att beskriva vad som hänt.

Efter första rättegångsdagen i hovrätten är åklagarna säkra på att straffet kommer kvarstå.

– Ja det tycker vi. Det är mycket bevisning som talar för det som vi menar har hänt, säger åklagare Shahrzad Rahimi.

LÄS MER: 23-åringen vill att tingsrättens dom ska rivas upp

Är du medlem i grupper på sociala medier där du utbyter tips och kunnande kring krukväxter? Då är du inte ensam. Växter har blivit trendigt.

Bara sedan augusti har det sålts sex växter på auktionssajten Tradera för över 12 500 kronor styck. Den dyraste av dem kostade 17 555 kronor.

Om vi antar att en sådan stickling väger omkring 20 gram, innebär det att den är dyrare än guld. Då skulle sticklingens kilopris ligga på 877 750 kronor – i skrivande stund kostar ett kilo guld 545 919 kronor.

– Det var som ett ha en egen drug dealer som gav den första dosen gratis. Sedan var jag fast, säger Mysan Hagman, som tillägger:

– Man känner sig lite som en gud när man får något att växa.

LÄS MER: Därför lägger vi tusentals kronor på växter