Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dagens toppnyheter

Ett urval av nyheter från fredagen 18 september 2020.

Åklagaren Jim Westerberg har anmälts till Åklagarmyndigheten för osaklighet och opartiskhet av Beatrice Rämsell, advokat till den 23-åring som åtalats för mord på Wilma Andersson. Beatrice Rämsell uppger att hon tvingats till säkerhetsåtgärder för sig och sin familj, och anser att åklagarens agerande har spätt på den hätska situationen ytterligare, att hans uttalande såväl under rättegången som i intervjuer med media har ”piskat upp stämningen påtagligt”.

LÄS MER: Advokatens starka kritik mot åklagaren i Wilma-fallet

Kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson städar i ledningen för kultur- och fritidsförvaltningen. På fredagen fick förvaltningschefen Katarina Hansson lämna sitt jobb efter åtta år.

– Vi har gemensamt konstaterat att det behövs en förändring kring hur ledningen fungerar och hur de arbetar. I samförstånd med Katarina har vi nu beslutat att det logiska är att hon slutar sin tjänst, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

LÄS MER: Chefen på kultur- och fritid slutar sin tjänst

Sedan en dryg vecka tillbaka har en kraftig ökning av bilinbrott synts på Torp köpcentrum. Tillvägagångssättet har varit detsamma och polisen varnar nu bilägare för att lämna saker i bilarna.

– Inbrott i bilar är nåt vi tyvärr har över hela året, men nu tycker vi att vi ser en ökning på Torp köpcentrum. Vi har haft 17 stycken här sedan den 9 september, säger Tony Bengtsson, kommunpolis i Uddevalla.

LÄS MER: Polis varnar efter våg av bilinbrott på Torp