Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen lördagen den 26 september 2020.

Magnus Jacobsson (KD) tar strid mot sitt eget parti i migrationspolitiken. Samtidigt har han varit med och drivit partiet åt höger i ekonomiska och kriminalpolitiska frågor. Uddevallas riksdagsledamot berättar om politiken, Gud och om adventsstjärnan som hängde i lägenhetsfönstret i tre år.

– Redan Göran Hägglund sa att vi borde ha fler tillfälliga uppehållstillstånd. Men som kommunalråd träffade jag en del av ungdomarna det skulle påverka och kunde konstatera att det skulle få konstiga konsekvenser.

LÄS MER: KD-rebellen som är i opposition mot sitt eget parti

Den 2 september 2013 kom kranbilen. Struttaket på korvkiosken vid Folkets park lyftes av och kiosken flyttades till Östrabo Yrkes. Där var avsikten att gymnasieeleverna skulle restaurera kiosken som en del av undervisningen. Kiosken skulle sedan få nytt liv som glasskiosk vid bangolfen i Skeppsviken.

– Det har varit svårt att få ihop och i nuläget finns det ingen som kan ta tag i uppdraget, säger Ulf Sjöstrand, rektor för BA-programmet.

LÄS MER: Folkkär ”strut” blivit liggande i åratal

Återigen har hon allas blickar på sig. I höst står hon rakryggad med sin rykande färska självbiografi i handen. Bohusläningen pratade med Cissi Wallin om debutboken, metoo och om Uddevalla.

– Unga kvinnor som blir utsatta för övergrepp är ju inte sällan småstadstjejer. Kanske flyttar de till den stora staden och tror gott om alla. Alltså det finns en naivitet där som jag ville visa som jag tror många kan känna igen sig i.

LÄS MER: Småstadstjejen som vägrar låta sig tystas

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens nyhetssajt.