Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen söndagen den 27 september 2020.

Bygdens barn ska lockas hem från Rimnersvallen. Det är ett av målen när Bokenäs IF bygger ny idrottsanläggning intill fotbollsplanen.

När Bokenäs IF för ett drygt år sedan fick 200 000 kronor från Thordénstiftelsen var det med målet att bygga löparspår och göra fotbollsplanen spelbar, även när det regnat.

– Vi fick 200 000 kronor, men har gjort jobb för 700 000. Det är otroligt vilka krafter som finns. Det var våra ideellt arbetande entreprenörer som har gett oss den här möjligheten. Det var bara upp till oss att styra ihop den här helgen, säger Tommy Nilsson.

LÄS MER: Här växer Bokenäs nya idrottsanläggning fram

Lördag och löningshelg. Vanligtvis innebär det både klibbiga dansgolv och trängsel i baren, men så länge coronapandemin råder är det sittande utekvällar som gäller. Bohusläningen begav sig ut under löningshelgen i Uddevalla.

– Det fungerar bra och krogarna gör ju allt de kan så att gästerna kan hålla avstånd. Men visst saknar man dansgolvet och trängseln i baren, konstaterar Andreas Sällström.

LÄS MER: Inget dansgolv eller barhäng – så fungerar kroglivet i pandemin

Det blev heta känslor direkt i SFL-premiären mellan IFK Uddevalla futsal och Örebro SK. Både spelare och ledare rök ihop i verbala gräl flera gånger under matchen.

– Det är många som känner varandra och det blir hett ute på planen, säger IFK:s målvakt Filip Skarin.

LÄS MER: Heta känslor när IFK Uddevalla futsal föll i SFL-premiären

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens nyhetssajt.