Dagens toppnyheter

Ett urval nyheter från onsdagen 28 oktober 2020.

ANNONS
|

De kommande tre åren kan det byggas 1 100 nya bostäder i Uddevalla. Behovet är fortsatt stort av små lägenheter med lägre hyra – men nu ska bostadskön inventeras.

– Vi ser en möjlighet att uppfylla målet om efterfrågan finns. Genomförandetakten har ökat den senaste perioden, och vi ser en möjlighet att bygga 1 100 bostäder åren 2021-2024. Det är antingen färdiga eller pågående detaljplaner, säger strateg Mattias Hagelberg som arbetar med lokal- och bostadsförsörjningsfrågor på Uddevalla kommun.

LÄS MER: Byggboomen: Uddevalla öppnar för 1 100 nya bostäder på tre år

Jobb, familj, fotboll. Så har större delen av Johan Brincks liv sett ut. Men efter 50 år som spelare, ledare och tränare väljer han nu att klippa av en av grenarna genom att lägga ner fotbollskarriären.

ANNONS

– Jag känner mig ganska klar, säger han.

LÄS MER: Efter 50 år – nu slutar Johan Brinck med fotbollen

Telefonförsäljaren som ringde till Pizzeria Napoli i Uddevalla hävdade att de samarbetade med Uddevalla energi och erbjöd lägre elkostnader – men något samarbete mellan bolagen finns inte. Nu varnar Uddevalla energi sina kunder för oseriös telefonförsäljning.

– Det är en ren lögn. Vi vill varna för oseriös elförsäljning och förtydliga att vi inte har något samarbete med andra elbolag, säger Marie Bergman Haak, kundservice- och kommunikationschef hos Uddevalla Energi.

LÄS MER: Lurades in i elavtal – fick plötsligt faktura på tusentals kronor

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens hemsida.

ANNONS