Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen onsdagen den 6 oktober 2021.

Från att sälja saft på sitt 6-årskalas till att driva ett eget företag. Så har utvecklingen sett ut för 17-åriga Juni Karfunkel från Uddevalla. Från en villa i Kolsby driver hon sitt företag, med en av de modernaste typerna av marknadsföring.

– Om jag vill ha fler beställningar så lägger jag upp fler Tiktoks och om jag vill ha det lugnt en stund så gör jag helt enkelt inga.

LÄS MER: Uddevallabon Juni, 17, driver eget företag – gör succé på TikTok

Arbetet med att bygga om det gamla äldreboendet Bankeberg i Hunnebostrand har inletts. Under tisdagen togs första spadtaget som innebär att det ska byggas 36 nya lägenheter för de som är 70 år eller äldre och bosatta i Sotenäs kommun. De nya lägenheterna väntas bli klara för inflyttning i början av 2023.

LÄS MER: Nu byggs Bankeberg om till lägenheter för seniorer

Under natten till måndagen avlossade någon ett tiotal skott mot en lägenhet i Uddevalla. Nu kan Bohusläningen berätta hur kriminella har satt liknande skjutningar i system de senaste tre åren. Totalt har det skjutits mot fastigheter eller fordon vid minst åtta tillfällen. Samtidigt har polisens utredningar kammat noll i eftersökandet av gärningsmän.

LÄS MER: Så har kriminella i Uddevalla satt skjutningar i system

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.