Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

De tog bästa vårbilderna

Bohusläningens senaste läsartävling blev en stor succé. Ett 50-tal bilder med vårmotiv har skickats till redaktionen och alla finns att beskåda på vår sajt.

Nu har juryn också valt ut tre vinnare. En av dem blev Axel Olssons sepia-tonade fotografi av en ensam båt i solnedgången utanför Henån.

LÄS OCKSÅ: Läsarnas vårtecken i bilder

– Vattnet ser fortfarande kallt ut och kvällsljuset ligger skönt i bakgrunden, säger Bohusläningens fotograf Lasse Edwartz.

Svanarna charmade juryn

En annan vinnare blev Steve Hallstens bild av en motorcyklist i motljus framför havet i Brastad.

– Här får man en riktig vårkänsla, säger Lasse Edwartz.

Ida Söreklint, 28 år och boende i Stockholm, men uppvuxen i Gårvik i Munkedals kommun, tog också en bild som flera i juryn fastnade för. Den föreställer två svanar, även de i motljus.

– Det var den 1:a april på kvällen hemma hos min mamma och pappa i Gårvik. Min bästa kompis Sara och jag var båda hemma över påsken och vi tog en promenad innan solen gick ner, säger Ida Söreklint och berättar vidare att vädret inte var riktigt lika behagligt som det ser ut på bilden.

Tog bilden med mobilen

– Det var ganska kallt men stilla precis innan solen gick ner. Men bara några minuter senare blev det svinkallt och det var frost på natten.

Bilden är inte heller tagen med någon dyr proffskamera, som man kanske kan tro.

– Den är tagen med mobilen och så har jag redigerat den lite, säger Ida Söreklint.

Bohusläningen säger tack för alla bidrag och grattis till vinnarna. De får två biobiljetter vardera.