Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

De vann sommartävlingen

Kossor, solnedgångar och skumpa. Här är vinnarna i Bohusläningens stora sommarbildstävling.

Sedan den 19:e juni har ni läsare kunnat skicka in bilder med sommarmotiv till oss på Bohusläningen.

LÄS MER: Läsarnas bästa sommarbilder

Reglerna var enkla: med en somrig bild, en kort beskrivning och en motivering hade ni chans att vinna biobiljetter och ett exklusivt besök på Nordens ark.

Succétävling

Och tävlingen blev en succé. Efter drygt två månaders tid hade över 150 tävlingsbidrag skickats in.

På bohuslaningen.se finns soldränkta klippor, glada barn och lekande husdjur i massor att beskåda. Nu har dessutom juryn sammanträtt och utsett fem stycken vinnare.

Flest röster fick Lars Gunnar Hallsten och hans bild av en samling kor på Ramsvikslandet i juni. Han vinner vårt förstapris. Det är djurparken Nordens arks mest exklusiva aktivitet "Mäktigt möte" som innebär att en grupp på upp till sex personer får komma riktigt nära sitt favoritdjur tillsammans med en djurvårdare. Han får dessutom två stycken biobiljetter.

Många vinnare

Samma förstapris får också Helen Bruus Green som fångade sin man Torbjörn på bild när han dök i vattnet samtidigt som ett av de två italienska flygen som hjälpte till vid släckningsarbetet av skogsbranden på Kroppefjäll flög förbi i bakgrunden.

Ytterligare tre vinnare har utsetts. Det blev Josefin Kaldos bild från Stångehuvud i Lysekkil där kusinerna Vera, Åke, Irma och Tyra hoppar på en klippa i skymningen, Elin Hellden Correias bild på en skål med sambon i Fjällbacka och Katrin Hedströms bild på Lova med en korg full av midsommarblommor.

Bohusläningens jury består av Ingalill Sundhage, Mathilda Alveflo, Laila Vestlie, Fanny Edstam, Karin Carlsson och Julia Forsberg och vi tackar för alla bidrag och säger grattis till vinnarna, som kommer att kontaktas via mejl.