Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Djurförbud sedan fem år tillbaka – ansvarade för flera hästar

En man bosatt i en kommun i Bohuslän har under januari blivit påkommen med att ansvara för flertalet hästar. Detta trots att mannen haft djurförbud sedan fem år tillbaka.

Det var fem år sedan som en man i Bohuslän fick djurförbud efter att länsstyrelsen flera gånger påpekat flera brister i hur mannen skött sina djur. Hästarna mannen hade på gården saknade hull, var i behov av utevistelse och i hagarna fanns det skräp och skrot. Mannen hade även haft hundar och katter inomhus utan tillgång till vatten och haft en fågel i en för liten bur. Trots att bristerna oftast åtgärdats efter att länsstyrelsen påpekat dem, hade nya liknande brister uppstått och mannen förbjöds därför att ha hand om och skaffa djur.

Efter att mannen fått djurförbud fick hans fru ta över ansvaret för de hästar som fanns på gården. Det dröjde dock inte länge innan även hon förbjöds att ha hand om hovbärande djur. länsstyrelsen hade ännu en gång påpekat bland annat hästarnas hull och skaderisker i hagar.

Hästarna har sedan bytt ägare och skötare i omgångar mellan olika familjemedlemmar men i Januari i år fick länsstyrelsen ingripa igen. De hade då informerats om att mannen trots sitt djurförbud hade största bestämmanderätten över flertalet hästar som fanns på gården. länsstyrelsen beslutade därför nu att omhänderta djuren.