Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En dumper hamnade i havet i samband med en arbetsplatsolycka. Arkivbild. Fordonet på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Dumper välte – föraren i vattnet

En dumper har vält på Tjörn och föraren har hamnat i havet. Två plåtslagare som bevittnade dramat kastade sig i vattnet och räddade föraren.

Enligt räddningstjänsten i Storgöteborg har föraren, en man i 45-årsåldern, kommit upp ur vattnet och förts med ambulans till sjukhuset i Kungälv för vård.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Han var nedkyld men vid medvetande, säger Lotta Molander vid larmcentralen.

Dramat utspelades vid en byggarbetsplats på Tjörn på fredagen. Larmet till SOS kom in klockan kvart över nio. Dumpern var på arbetsplatsen för att tippa sprängsten i vattnet till bygget av en pir. Den hade backat intill när den plötsligt drogs ner i vattnet.

Lyckades ta sig ut

Enligt räddningstjänsten lyckades föraren ta sig ur dumpern på egen hand och hamnade i vattnet.

I samma stund kastade sig en av byggjobbarna som bevittnat olyckan i vattnet för att hjälpa den nödställde medan den andre larmade SOS.

Sedan hoppade även han i vattnet och de båda hjältarna lyckades med gemensamma krafter hjälpa föraren ur hytten och upp ur det kalla vattnen och fick efter hand hjälp av räddningstjänsten.

Dumpern sjönk och enligt uppgift är det djupt på platsen, cirka elva meter.

Dykare i bärgningsarbetet

– Bärgningen ska igång så fort som möjligt för att vi ska slippa farliga utsläpp i vattnet. Vi har skickat dykare från Göteborg som ska hjälpa till i räddningsarbetet, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten.

Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart. Polisen har gjort en anmälan om arbetsplatsolycka.