Thomas Wahlberg från Smittskydd Västra Götaland och Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, under en pressträff med Västra Götalandsregionen.
Thomas Wahlberg från Smittskydd Västra Götaland och Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, under en pressträff med Västra Götalandsregionen. Bild: Adam Ihse/TT

Dystra beskedet: Smittan ökar igen

Förra veckan rapporterades 5 240 nya fall av covid-19 i Västra Götalandsregionen. Det är en ökning med 7 procent jämfört med veckan innan.
– Situationen är mycket allvarlig och vi måste få ner smittspridningen i samhället. Alla måste se sin roll och ta sin del av ansvaret, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

ANNONS
|

Efter en glädjande nedgång veckan innan syns nu en tydlig ökning av smittspridningen i Västra Götalandsregionen. Det varierar dock mellan olika kommuner och åldrar. Exempelvis minskar smittan bland gymnasieelever medan den ökar hos yngre elever.

LÄS MER:Smittan bromsar i norra Bohuslän – ökning i tre kommuner

Bild: VGR

Totalt rapporterades 5 240 nya fall in förra veckan, vilket innebär en ökning med sju procent.

– Situationen är mycket allvarlig och vi måste få ner smittspridningen i samhället. Alla måste se sin roll och ta sin del av ansvaret. Minimera dina kontakter med andra, håll avstånd i alla lägen och använd alltid munskydd i kollektivtrafiken och i andra situationer där det inte går att hålla avstånd, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

Antalet personer som behöver sjukhusvård ökade under förra veckan men har minskat något de senaste dagarna. Idag torsdag vårdas totalt 297 patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

LÄS MER:Kurvan över vårdade covidpatienter pekar nedåt

ANNONS