Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mikael Berglund
Bild: Mikael Berglund

E6 avstängd efter två olyckor på samma plats

E6 söderut är avstängd, ett par kilometer söder om Stenungsund, efter att två olyckor skett på samma plats men i olika körriktningar. Stora störningar i trafiken är att vänta under eftermiddagen.

När bärgningsarbetet efter olyckorna kommer igång beräknas det ta en timme. Men sedan kan Trafikverket också behöva reparera och återställa vägen innan trafiken kan släppas på igen, enligt Trafik Göteborg.

– Jag pratade med bärgaren som är på plats där. Det är även en kranbil som är där för att lyfta upp lastbilarna. Sedan ska platsen saneras och entreprenörer kommer dit för att reparera skador på räcken, säger Mikael Bäckström på Trafik Göteborg.

Under eftermiddag och kväll leds trafiken om via gamla E6:an vid Stora Höga och Jörlanda.

Prognosen är att man ska kunna öppna E6 igen vid 22.00 på tisdagskvällen.

Olyckor i båda körriktningar

Räddningstjänst, ambulans och polis har arbetat på platsen sedan olyckan skedde.

– Det är två lastbilar som har kört ihop i södergående riktning, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten.

Dessutom har två personbilar kört ihop i norrgående riktning på samma plats. Enligt polisen blev det inga personskador i samband med olyckorna.

– Jag har inga uppgifter om att någon ska ha blivit förd till sjukhus.Det är ett släp som blivit helt avskalat och ett staket som blivit kraftigt demolerat på platsen, säger Peter Adlersson.

Strax innan kl 13 meddelade polisen att E6 kommer vara helt avstängd i södergående riktning under bärgningsarbetet.

– Trafikverket kommer att stänga av vägen när lastbilarna ska bärgas.