Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

E6: Helt avstängd efter olycka

Fyra personbilar och en tankbil har krockat på E6 i höjd med Kallebäcksmotet. Motorvägen stängdes av helt och hållet fram till klockan 07:40 i riktning mot Göteborg.

Den massiva olyckan inträffade vid 06:45-tiden. Räddningstjänsten rådde om olyckan i drygt 45 minuter. Under den tiden stängde man av ett till tre av fyra körfält, men vid 07:20-tiden fanns inget annat alternativ än att stänga av hela E6:an i riktning mot Göteborg.

– Ingen person har skadats i olyckan, men vi måste spärra av hela vägen för att få bort bilarna, säger man på larm- och ledningscentralen.

Olyckan orsakade kilometerlånga köer i och med att många var på väg in till jobbet i Göteborg just vid den här tiden. Det är oklart varför olyckan inträffade.

– Enligt SOS ska ingen ha blivit skadad, men vi och ambulansen är på väg till platsen, säger Thomas Fuxborg som är presstalesman hos polisen i Västra Götaland. 

Långa köer kvarstod

Klockan 07:45 var räddningsinsatsen helt avslutad och framkomligheten var återställd på E6. Däremot kvarstod långa köer när räddningstjänsten åkte därifrån.

– Vi lyckades få bort alla de här fordonen och nu går det att köra på sträckan igen. Men det är nog en del köer kvar, säger man på Räddningstjänsten i Storgöteborgs larm- och ledningscentral.

Skadeläget för de inblandade slutade på noll. Däremot konstaterades en del plåtskador på fordonen.