Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Efter kylan - nu kommer sol och plusgrader

Soligt och flera plusgrader i hela Bohuslän. Nu lovar meteorologen mildare väder närmsta dagarna.

Efter några dagar med minusgrader vänder vintervädret och nu blir det mildare. Dessutom kommer solen att visa sig över hela vårt område de närmsta dagarna. 

– Redan nu har temperaturen stigit över noll grader. Från och med imorgon tar det ännu mer fart med fler plusgrader. 

Det säger Kristoffer Molarin som är meteorolog på vädertjänsten Foreca. Han lovar högtryck med sol både tisdag och onsdag. 

– Det kommer fortfarande att vara minusgrader på kvällarna och morgnarna. Så man kan nog räkna med att det känns ruggigt när man ska skrapa bilrutorna. Men på dagarna ligger temperaturerna mellan 3 och 5 grader, säger han. 

Någon vår är dock för tidigt att utropa. För att det ska räknas som vår enligt den meteorlogiska definitionen ska det vara en medeltemperatur mellan 0-10 grader sju dagar i följd. 

– Det kommer dröja ett tag till innan våren kommer. Det är helt enkelt för kallt på nätterna. Men man kan se det som en mild vinter, säger Kristoffer Molarin. 

På torsdag försvagas högtrycket och det blir mer mulet. Då kan det även komma en regnskvätt. Men graderna klättrar över minusstrecket även på dagen på torsdag. 

Om du tillhör de som längtar till våren kanske det ändå tyvärr är för tidigt att dra på sig vårjackan. Men hålla utkik i blomsterlandet bör nog alla göra närmsta dagarna. 

– Jag kan tänka mig att  i och med det soliga vädret och plusgrader så kanske man kan se lite knoppar. Det kanske inte är helt omöjligt, säger Kristoffer Molarin på Foreca.