Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christer Lindgren (arkiv)
Bild: Christer Lindgren (arkiv)

Efter regn och rusk – varm höststart väntar

Västsvenskar som inte givit upp hoppet om att lapa sol innan hösten och vintern är här på riktigt kan se fram emot de kommande veckorna.
– Temperaturen kommer vara uppåt 20 grader, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

De senaste veckornas väderlek har gjort det enkelt att glömma den rekordvarma sommaren som ligger bakom oss. Under augustis andra hälft har solen lyst med sin frånvaro och regnet har parkerat över Västsverige i perioder.

Men de som fortfarande håller tummarna för en sista värmeperiod innan hösten är här på riktigt kan glädjas över de kommande veckorna. Varmare väder är nämligen på ingång över Västsverige.

– Det börjar dra in varmare luft under helgen, sen ligger det kvar så länge som jag kan se. Temperaturer kommer vara uppåt 20 grader vissa dagar under nästa vecka. Vi får lite mer högtrycksbetonat väder från och med måndag. Det blir sol men det kommer variera med lite molnighet, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Det låter som härligt höstväder?

– Ja, det får man säga. Det verkar inte bli några vindar att tala om under nästa vecka heller.

Det lågtryck som vilat över Västsverige kommer så sakteliga dra undan och ett högtryck som ligger över Frankrike och Tyskland kommer att ta sig upp över Sverige.

– Det blir runt 20 grader i stora delar av landet under nästa vecka. Västkusten ser dessutom ut att klara sig helt utan regn, det gör inte östkusten, säger Erik Rindeskär som menar att september ser ut att få en varmare start än normalt.

– Lite varmare än normalt blir det. En normal septemberdag ligger temperaturen närmare 15 grader, säger han.