En avliden och flera skadade efter krock på E20

Fyra personer fick föras till sjukhus efter en sidokrock på E20 utanför Vara. Nu meddelar polisen att en av de skadade har avlidit av sina skador. Det rör sig om en kvinna i 80-årsåldern.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden som polisen larmades till en krock på E20 i södergående riktning utanför Vara. Enligt SOS rörde det sig om en sidokrock, och fyra personer fick föras till sjukhus med okända skador.

Strax efter klockan 20 meddelar polisen att en av de skadade har avlidit till följd av olyckan. Den avlidna är en kvinna i 80-årsåldern som är hemmahörande i Västsverige. Polisen har underrättat anhöriga om dödsfallet.

Händelsen resulterade i stor trafikpåverkan. Ett körfält var öppet efter olyckan, men bärgningen fördröjdes då en så kallad tungbärgare krävdes för att få bort lastbilen från platsen, skrev polisen på sin hemsida.

ANNONS

Förare misstänkt för brott

En förundersökning med rubriceringen vårdslöshet i trafik inleddes av polis för att utreda händelsen. Utredningsåtgärder pågår och polisen har tagit båda fordonen i beslag. Klockan 20 stod det klart att en person misstänks för brott i samband med olyckan.

– Föraren av personbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Utredningen fortsätter och polisen kan för närvarande inte utesluta att fler rubriceringar kan tillkomma i samband med utredningsarbetet, meddelar polisen på sin hemsida.

ANNONS