Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En gripen efter väpnat rån mot Systembolaget

Systembolaget i Bengtsfors har utsatts för ett rån. Rånaren var maskerad och hotade personalen med vad som tros ha varit ett gevär. Ingen skadades fysiskt men personalen chockades.
Bara timmar senare kunde polisen gripa en man misstänkt för rånet – och för narkotikabrott.

Strax innan halv sex på måndagskvällen utlöstes överfallslarmet på Systembolaget i Bengtsfors, varpå polis och väktare kallades till platsen.

Butiken har utsatts för ett rån av en ensam gärningsman. Han visade upp en större blå väska med ett föremål inuti, som enligt polisen kan ha varit ett gevär. Han ska dock aldrig ha riktat vapnet mot någon, eller avlossat det.

Mannen var delvis maskerad och kom över en okänd summa pengar genom att hota personalen. Pengarna la han ner i samma väska som vapnet.

Ingen person har skadats fysiskt men enligt polisen chockades personalen.

Misstänkt för rån – och för att ha knarkat

Flera polispatruller kallades till platsen och butiken stängde för kunder.

Polisen uppgav tidigt att man gjort ”vissa fynd” kopplade till händelsen. De har gjort en brottsplatsundersökning, genomfört förhör samt sökt med hund efter gärningsmannen.

Drygt tre timmar efter att överfallslarmet utlösts grep polisen en man i en bostad i Bengtsfors. Mannen är misstänkt för väpnat rån, samt för narkotikabrott genom eget bruk.

Pengarna har inte hittats, men däremot nya fynd som sannolikt kan binda den gripne mannen till brottet.

– Vi kan inte diskutera vad som ligger bakom gripandet eller vilka fynd som har gjorts, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.