Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fåret döptes till
Fåret döptes till "Francis" av personalen. Bild: Marie Ekwall/läsarbild

Fåret Francis skrämde lagerpersonal

Det bräkande lätet fick personal på ett lager i Mölndal att reagera. Det visade sig mycket riktigt vara ett får som hade gått in i lokalen.
– Det är det sjukaste jag varit med om, säger Gabriel Gallardo, anställd på lagret.

Det var på onsdagen som personalen på ett lager i Mölndal minst sagt fick ett abrupt avbrott i vardagslunken. Mitt under arbetet hördes ett bräkande ljud från någonstans i lokalen. Något som P4 Göteborg var först med att rapportera.

– Porten stod öppen då det var rätt varmt. Sedan hörde vi ett ljud som påminner om ett får, men vi trodde någon skämtade bara, säger Gabriel Gallardo som jobbar på lagret, till GP.

Blandad reaktion

Reaktionen var blandad från personalen.

– Alltså, det var konstigt. Vi var chockade och rädda på samma gång som vi skrattade. Sedan började hon springa emot oss, säger Gabriel Gallardo och skrattar åt den minst sagt speciella situationen.

Han berättar att fåret uppträdde förvirrat och verkade skadat då det haltade. Fåret var kvar i lagerlokalen under två timmar.

– Efter två timmar kom det några och hämtade henne. Hur hon har kunnat gå hit vet jag inte.

Osäkerheten och rädslan bland personalen gjorde att man inte visste vad man skulle göra med fåret.

– Jag tror hon letade efter flocken. Vi försökte ge henne vatten men det ville hon inte ha, säger Gabriel Gallardo.

Döptes till Francis

Det halta fåret, som av personalen döptes till Francis, hade gått från ett inhägnat område vid Änggårdsbergens naturreservat.

– Vi vet inte hur hon kom dit. Nu går hon i en egen hage men jag har precis hämtat en kompis till henne så hon inte ska vara ensam. En veterinär har kollat till henne då hon hade en lättare skada i knät, säger Mats Havström, enhetschef och ansvarig för Änggårdsbergens naturreservat.

Gabriel Gallardos onsdag på jobbet var hur som helst inte lik någon annan.

– Det är det sjukaste jag varit med om, konstaterar han.