Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blixthalkan slog till på Stallbackabron på lördagsförmiddagen med flera olyckor som följd. Bild: Läsarbild

Förrädisk halka på Stallbackabron

Flera trafikolyckor inträffade på Stallbackabron i Trollhättan på lördagen. Kollektivtrafiken påverkades och en busslinje fick ställas in.

Framkomligheten på Stallbackabron blev nedsatt efter en trafikolycka på lördagsförmiddagen. Bilisten ska ha fått sladd på grund av det halkiga väglaget. Ingen ådrog sig några allvarliga skador, enligt räddningstjänsten. Men bilen fick bärgas från platsen.

Omkring 45 minuter senare inträffade ytterligare en olycka på bron. Nu med två personbilar inblandade. Bilarna ska ha kört in i varandra och en person fick föras till sjukhuset Näl med oklara skador. Under räddnings- och bärgningsarbetet var det totalstopp i trafiken, men vid 11.30-tiden rullade det på igen.

Klockan 11.40 uppgav man hos Trafikverket att man hade fordon ute på vägarna som arbetade med halkbekämpning och att Stallbackabron var ett av målen.

De långa köerna som uppstod efter olyckorna påverkade även kollektivtrafiken i Trollhättan. Busslinje 54 från Ryrbäcksparken på Sylte till Överby med avgång klockan 11.16 fick ställas in.