Förra veckans förseningar - Västtrafiks värsta vecka

Förra veckan var den värsta på hela året för Västtrafik. Förseningar och inställda tåg drabbar resenärer i Bohuslän.

ANNONS
|

Ett pågående banarbete har gjort att många tåg varit försenade eller inställda på Bohusbanan. Som P4 Väst var först med att rapportera så var förra veckan den värsta på hela året för reseföretaget.

– Ja, det var ingen rolig vecka kan man lugnt säga. Det var stora problem med infrastrukturen och strömförsörjningen på banan. Det började redan på söndagen i Göteborg och fortsatte med ovädret i Bohuslän, säger Jarl Samuelsson som är tågchef på Västtrafik.

Västtrafik har ett mål på över 90 procents punktlighet. Normalt ligger det runt 86 procent men förra veckan var det endast 39 procent.

ANNONS

– Det var ju tråkigt men vi jobbar hårt med att få ersättningstrafiken att fungera, säger Jarl Samuelsson.

Framförallt den norra delen av Bohusbanan är känslig. Och vid oväder är det den passage där tåg ofta ställs in. Det var just den sträckan som Trafikverket valde att stoppa tågtrafiken på när rapporterna om oväder kom i slutet på förra veckan. Hur många resenärer som drabbades har han ingen information om när tidningen pratar med Jarl Samuelsson.

Kommer de att få någon ersättning? – Vi har ju en resegaranti om tåg är mer än 20 minuter försenade och de ansöker man ju om på vår hemsida, svarar han.

Även denna vecka är tåg inställda. Det är på grund av ett planerat arbete med att förlänga plattformar längs med Bohusbanan. Ersättningsbussar sätts in under hela perioden.

Kommer denna veckas avbrott göra att ni har ännu en svart vecka? – Nej, det tror jag inte. Jag åker själv sträckan mellan Stenungsund och Göteborg varje dag och jag tycker det fungerar, säger Jarl Samuelsson.

På längre sikt jobbar Västtrafik med att trafiken ska gå tätare. Det arbete som just nu pågår gör att längre tåg ska kunna köras. Dessutom kommer fler tåg att sättas in.

ANNONS
ANNONS