Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Barnen från Parkens förskola hjälpte till med att städa staden. Bild: Maryam Akbari

Förskolebarn hjälpte till att storstäda staden

Under onsdagens årliga storstädning samlades parkarbetare tillsammans med förskolebarn i Uddevalla centrum för att städa staden.

Fredrik Stengavel, enhetschef för gata och park uppmanar alla att sluta skräpa ner.

–Vi måste hjälpas åt att hålla våra gator och parker rena. Det kostar uddevallaborna en massa onödiga pengar att vi jobbar dagligen med att plocka upp papper och fimpar, säger Fredrik Stengavel.

Förutom 45 arbetare har 20 barn från Parkens förskola deltagit i städning av staden.

–Det är jätte viktigt att barnen lära sig hålla stan rent och lägga skräp i papperskorg. Efter städning kommer barnen tillbaka till korvgrillen och äter korv för att uppskattas för hjälpen, säger Fredrik Stengavel.

I centrum befann sig många arbetare med orangefärgade uniform. Theo Edwartz, 22 år är en av parkarbetare som plockar skräp och tar bort klotter.

–Det känns bra att plocka skräp och rensa centrum idag särskilt när man har tur med vädret, säger Theo Edwartz.

För Jan Stenkvist, 47 år, en parkarbetare är det viktigt att alla medborgare deltar i städningen.

Elena Tibblin, 52 år, teknisksamordnare på samhällsbyggnad säger att det känns tråkigt när man hittar mycket skräp på märken.

–Det är faktiskt mycket fimpar och snuspåsar som folk kastar på marken trots att det finns många sopkorgar i stan, säger Elena Tibblin

Städningen startade Kl. 8.00 till 11.00 i området kring Kungsgatan, Kungstorget, Kilbäcksgatan, Södra- och Norra Hamngatan.