Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fentanylvarning efter överdos

Polisen varnar för den livsfarliga drogen fentanyl. En man avled under fredagsnatten efter det som polisen misstänker är en överdos av fentanyl.

Det var vid 23-tiden på fredagskvällen som polis och ambulans larmades till en lägenhet i Stenungsund. En man i 35-årsåldern var i mycket dåligt skick på grund av en överdos och fick åka ambulans till sjukhus. Nyheter STO var först med att skriva om fallet. 

– Mannen avled på sjukhus. Vi misstänker att det handlar om en överdos av fentanyl. Det finns saker som tyder på att det är det, säger Hans Lippens som är polisens presstalesperson. 

Fentanyl är ett morfinliknande läkemedel som är livsfarligt om det missbrukas. Polisen har därför tidigare varnat för drogen som används i missbrukarkretsar. 

– Det här har hänt tidigare att personer avlidit på grund av fentanyl. Det finns som plåster och som nässpray och är mycket svårdoserat, berättar Hans Lippens på polisen. 

Anhöriga till mannen är underrättade om dödsfallet. Nu kommer en obduktion göras. 

– Först därefter vet vi säkert om det handlat om en överdos av fentanyl eller om det till exempel är en kombination ihop med alkohol, säger Hans Lippens. 

LÄS OCKSÅ: Hade fentanyl på byrån