Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Helena Landstedt / TT

Fick gravsten över sig – sjuårig flicka till sjukhus

En flicka i sjuårsåldern har fått en gravsten över sig på en kyrkogård i Bollebygd. Flickan kördes till sjukhus med ambulans. För några år sen dog en flicka på liknande sätt – i samma pastorat.

ANNONS
|

Händelsen skedde under lördagen i samband med att flickan och en äldre släkting skulle utföra planteringsarbete på Töllsjö kyrkogård i Bollebygd. En gravsten ska då ha vält över flickan som bröt lårbenshalsen, något Aftonbladet var först med att rapportera om. Flickan kördes till sjukhus med ambulans.

– Jag vet att flickan fått kvalificerad vård, säger Madeleine Forsberg, kyrkoherde i Bollebygds pastorat till GP.

Efter händelsen spärrades kyrkogården av.

– Vi har påbörjat gravsäkringsarbete. Alla gravstenar kommer provtryckas, de som inte klarar det läggs ned. Kyrkogården kommer inte öppnas förrän alla gravstenar är säkrade, säger Madeleine Forsberg.

Liknande olycka år 2011 – i samma pastorat

År 2011 skedde en liknande olycka, den gången med dödlig utgång, på Bollebygds kyrkogård som ligger inom samma pastorat. En löst sittande gravsten föll då över en åttaårig flicka som fick så svåra skador att hon senare avled.

ANNONS

– Händelsen i går är oerhört tragisk och väcker givetvis minnen och starkt obehag. Klockan ett i eftermiddag kommer vi att kolla igenom all dokumentation och se över vilka åtgärder som vidtagits mellan 2011 och dagens händelse, säger Madeleine Forsberg.

Hon uppger att händelsen under gårdagen också blivit polisanmäld.

ANNONS