Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild

Fick sparken - stämmer arbetsgivaren

En tidigare anställd på ett HVB-hem har stämt sin förre arbetsgivare. Den sparkade menar att arbetsgivaren velat bli av med honom på grund av hans kritiska åsikter.

Ett HVB-hem i Bohuslän har stämts av en tidigare anställd. Han blev uppsagd från jobbet som behandlingsassistent men han och den fackliga juristen menar att det var på felaktiga grunder. 

Boendet har ensamkommande boende hos sig och en sommarkväll på krogen skulle vara en av de sista sakerna behandlingsassistenten gjorde med jobbet. 

I stämningen står det att behandlingsassistenten hade gjort upp med en av killarna på boendet att de skulle ses och lyssna på ett band en kväll. Det var tänkt som en avslutning innan killen flyttade från HVB-hemmet. Eftersom killen var över 18 år så skulle han flytta därifrån. När de kom till restaurangen hade en annan 18-årig kille från boendet också kommit dit. 

Dagen efteråt ska behandlingsassistenten ha fått besked om att ta kontakt med facket. Några dagar senare blev han uppsagd. 

I stämningen nämns också att den tidigare anställde hade påtalat brister i och med den snabba utveckling som skett och med uppstarten av nya avdelningar. Behandlingsassistenten upplever att arbetsgivaren inte välkomnade åsikterna och ville bli av med honom. 

Nu är det är kommunalarbetarförbundet som driver ärendet och man kräver arbetsgivaren på ett skadestånd på 200 000 kronor. 

Både arbetsgivare och den anställde har avböjt att ge en kommentar till Bohusläningen.