Flera bilar i krock på E6

En större trafikolycka skedde på E6 söder om Kungälv under tisdagsmorgonen. Enligt polis och räddningstjänst ska sju fordon vara inblandade.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS Alarm vid 05.45 på tisdagsmorgonen.

Olyckan har skett i vänster körfält i södergående riktning i höjd med Rödbomotet på E6.

Långa köer har bildats, uppger Trafikverket.

Sju fordon inblandade

Ambulans, polis och räddningstjänst har larmats till platsen.

– Vi har precis kommit dit med en radiobil så vi vet inte så mycket ännu. Initialt ska det handla om sju fordon och det ska vara halt på platsen, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det är i nuläget oklart hur pass allvarligt skadeläget är för de inblandade.

Räddningstjänsten har varit på plats med enheter från både Kungälv och Angereds brandstationer och beräknar vara kvar en stund till för saneringsarbete.

ANNONS

– Det är sju bilar totalt som har varit inblandade i olyckan och den senaste prognosen är att vi kommer vara kvar i en halvtimme till, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Sju kilometer köer

Enligt uppgifter från platsen ska det röra sig om köer på upp till sju kilometer.

Räddningstjänsten har vid 06.30-tiden flyttat de inblandade bilarna till bussfilen, men långa köer fortsätter att bildas vid platsen.

Enligt räddningstjänsten ska det inte finnas några uppgifter om personskador.

Strax efter 07-tiden på tisdagsmorgonen hade samtliga körfält i södergående riktning öppnats för trafik igen, men köerna förväntas fortsätta under morgonen på grund av den tidigare olyckan och köbildningen.

ANNONS