Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flera inbrott i Stenungsund

Stenungsund har under fredagskvällen drabbats av en rejäl inbrottsvåg. Under eftermiddagen har flera villor drabbats av inbrottsförsök. – Vi är ute och spanar efter eventuella gärningsmän, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Inom loppet av två timmar har tre villor haft inbrott i Stenungsund. Vid ett av inbrotten ska en kvinna som kommit hem till sin bostad ha sett en person springa ifrån villan.

– Vi kom till platsen och sökte efter personen men hittad inte någon, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen samlar nu information om inbrotten och utesluter inte att de tre inbrotten kan ha ett samband med varandra. Samtidigt som GP pratar med Tommy Nyman får han in ytterligare ett larm om ett fjärde inbrott i Stenungsund.

– Vi försöker nu samla så mycket bevisning som möjligt och samlar in material för att se om det finns ett samband med inbrotten, säger Tommy Nyman.

Polisen letar för tillfället inte aktivt efter personen eller personerna som kan ha legat bakom inbrotten.

– De gånger vi trott att vi varit nära eventuella gärningsmän har vi varit på plats, men ännu har vi inte lyckats gripa någon, säger Tommy Nyman.

Polisen har strax innan niotiden inga uppgifter om, och i så fall vad, den eller de som ligger bakom inbrotten kommit över något. Ingen ska ha skadats i samband med inbrotten.

– Vi får se om vi lyckas fånga någon. Tyvärr blir fall likt dessa sällan lösta om vi inte får tag i dem direkt, säger Tommy Nyman.