Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Flera olyckor i eftermiddagstrafiken

Det har skett flera trafikolyckor i Bohuslän under torsdagseftermiddagen. Halt väglag kan vara orsaken till några av dem.

Strax innan klockan 14.30-tiden på torsdagen inträffade en singelolycka på E6 i Skee.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen. Enligt SOS ska den personer som ringde och larmade och berättade om olyckan ha uppgett att bilen voltade av vägen.

– Bilen ska stå på en åker men ingen person är enligt räddningstjänst kvar i den, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS.

Ingen person ska enligt uppgift till SOS ha behövt föras till sjukhus.

Bil började brinna i Hedekas

Vid 15-tiden inträffade en ny trafikolycka i Hedekas i Munkedals kommun, på väg 928. En person och en hund befann sig i bilen när den körde av vägen. Bilen började brinna efter olyckan.

Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. När räddningstjänsten kom till platsen hade personen och hunden tagit sig ur bilen på egen hand.

– Räddningstjänsten kunde släcka branden. Under tiden stängde man av vägen i båda riktningarna, säger Ola Nilsson, teamledare SOS.

Två bilar i krock vid skola

På Västanvindsvägen i höjd med Unnerödsskolan i Uddevalla inträffade ännu en olycka vid 16-tiden.

Enligt initiala uppgifter handlar det om två personbilar som ska ha krockat. SOS Alarm uppger att det handlar om en kökrock med två bilar inblandade.

Två ambulanser, räddningstjänst och polis larmades till olyckan. Två personer ska ha körts med ambulans till sjukhus för kontroll, enligt SOS Alarm.

Meteorologen varnar för halka

Enligt Christoffer Hallgren, Meteorolog på vädertjänsten Foreca, kan halka ställa till det i trafiken.

– Temperaturen har legat precis i den riskabla zonen kring nollan och nu har det sjunkit neråt, och då blir det halt, säger han.

Över Vänern har det under torsdagen bildats lokala snöbyar som dragit in över Bohuslän med ostliga vindar. Snön kan sedan ha fallit på varma vägar, och sedan fryst.

– Det verkar inte vara någon utbredd halka, men lokalt kan det ha frusit på så det gäller att se upp, säger Christoffer Hallgren.