Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flera olyckor i morgontrafiken – mycket halt på vägarna

Flera olyckor har skett i trafiken under morgonen. Trafikverket varnar för blixthalka på alla vägar runt om Göteborg. Vid Ulricehamnstunneln har trafiken på väg 40 helt stannat av på grund av halkan.

En singelolycka har inträffat på väg 168 från Marstrand till Tjuvkil. Vägen i avstängd är i båda riktningar och räddningstjänsten är på plats.

– Det är en bil som hamnat på sidan på grund av halka, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Ingen skadades i olyckan, men det är mycket halt på platsen.

– Hela 168:an och småvägarna runtomkring är glashala, men den här kurvan är exceptionellt hal, säger Jerker Landin, insatsledare på Bohus räddningstjänstförbund.

Trafikverket: Ta det lugnt

Enligt Trafikverket är det mycket halt runt hela Göteborgstrakten.

– Det har skett en hel del mindre olyckor, bilar som har åkt av vägen. Vi ska ut och halkbekämpa nu, men i det här vädret hinner det bli ganska halt innan man åtgärdat det. Man får räkna med att det är halt och ta det lugnt, säger Lennart Helsing, presstalesperson på Trafikverket.

Tidigare under morgonen skedde flera olyckor runtom i Västsverige. Klockan sju kolliderade två bilar vid Långared utanför Alingsås. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen. Ingen skadades i olyckan, och strax innan klockan åtta var räddningsarbetet avslutat.

Ungefär samtidigt skedde en kollision mellan två personbilar i Vara, på riksväg 47 vid Tråvad. Polis och ambulans kallades till platsen. En person ska enligt polisen klaga på nacksmärtor. I övrigt är skadeläget oklart.

Strax efter klockan halv nio kolliderade en buss och bil vid järnvägsstationen i Lindome. Enligt räddningstjänsten ska det dock vara en mindre allvarlig olycka.

– Det är en personbil och en buss som har krockat. Vi är på där, men det vi har fått in till oss är att det ska vara en mindre olycka, säger Niclas Fogelqwist vid larm- och ledningscentralen.

Vid kvart i tio meddelade Trafikverket att väg 40 stängs av vid Ulricehamnstunneln på grund av halkan. Det är långa köer på platsen. Trafikanter rekommenderas att ta andra vägar om möjligt.