Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera stora illegala "street race" stoppade

Polisen har under natten mot lördagen ryckt ut till hela tre stora illegala biltävlingar – så kallade street race – runt omkring i Göteborgsområdet.
– Det har varit större planerade evenemang, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Första larmet kom till polisen 23:08, då trafiken på Arendals allé spärrats av när ett antal personer tänkt genomföra ett illegalt gatlopp med snabba bilar. Ett 50-tal fordon ska ha tagit sig till platsen.

– Vi kunde bara skicka en bil, men det hela upplöstes när vi kom dit, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Senare, klockan 00:12, var det dags igen. Denna gången hade ännu fler fordon – ett 100-tal enligt polisen – anslutit och en större raksträcka i Åbro i Mölndal hade spärrats av för att kunna genomföra gatloppet. Även denna gång avbröts dock de olagliga tävlingarna av polisen och deltagarna skingrades.

– Vår uppfattning är att det inte hunnits genomföra något lopp, säger Gunneng.

Till sist, klockan 02:40, spärrades hela E6 av vid Bäckebol på Hisingen och då hade ryktet spridit sig ordentligt.

– Nu pratar vi uppskattningsvis 200 fordon på platsen. De flesta är förstås åskådare, säger Gunneng.

Även denna gång ska loppet ha avbrutits före start av en ensam polispatrull.

– Vi har varit hårt belastade i natt. Det har varit mycket fylla och bråk, så vi har bara kunnat skicka en bil varje gång, säger Gunneng.

Tävlandet sker oftast på längre raksträckor och hastigheterna kan bli mycket höga.

– Det har varit större planerade evenemang. De gör sig skyldiga till en rad trafikbrott, för de som spärrar av trafiken kan det vänta höga böter, säger Gunneng.