Flera trafikbrott i Bohuslän under natten

Två personer misstänkt för drograttfylla, en annan för rattfylla. Natten präglas av trafikbrott för polisen i Bohuslän.

ANNONS
|

Sent under tisdagskvällen körde en personbil av vägen i höjd med Nordens Ark i Sotenäs kommun. Bilen voltade och landade på taket efter vad polisen misstänker är grov rattfylla.

Bara några timmar senare utför polisen en kontroll av en bil i Munkedal vid Säleby där en man i 35-årsåldern misstänks för drograttfylla.

Vid samma tidpunkt, fast i Orust kommun, stoppas ännu en bil för kontroll vid Myckleby. Denna gång rör det sig om en man i 25-årsåldern som tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylla.

Natten beskrivs av polisen som relativt normal och händelserna sticker inte ut när det kommer till antalet fall av drog- och alkoholrelaterade trafikbrott.

ANNONS

Hur ska man som förare agera vid misstanke om rattfylla eller drograttfylla?

– Är bilen väldigt vingligt ska man ju helst inte köra om för att undvika att en olycka sker. Om bilen svajar fram och tillbaka så bör man ringa polis. Den här typen av ärenden är ganska högt prioriterade av oss just för att det kan leda till allvarliga olyckor, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Han poängterar att en bil som kör vingligt inte behöver betyda att personen är påverkad utan att det lik väl kan röra sig ett sjukdomsfall eller att personen ifråga är en ovan förare.

– Oavsett är det viktigt att vara uppmärksam på vägarna och ta det vackert i trafiken, säger han.

ANNONS