Flera trafikolyckor i Bohuslän under lördagen

Halv elva på lördagsförmiddagen körde en bil in i mitträcket på E6 i höjd med Skee. Strax efter lunch inträffade nästa olycka, på nästan samma ställe. Två personbilar har även kolliderat vid Vrälandskrysset på Orust och en annan bil har hamnat på taket i en ravin i Ucklum. Under lördagskvällen fortsätter olyckorna där E6 tillfälligt stängdes av i södergående riktning efter en singelolycka.

ANNONS
|

– Det är en bil som ska ha kört in i mitträcket, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson om den första olyckan under lördagsförmiddagen.

Olyckan inträffade i södergående riktning mellan Hogdalsmotet och Blomholmsmotet. Enligt SOS Alarm ska fordonet ha sladdat och blockerat delvis av vägen innan den bogserades bort. Ingen ambulans ska behövas på olycksplatsen.

– Det är en kvinna som körde bilen som hamnade i snömodden när hon skulle köra om. Vi har ingen misstanke om brott och inga personskador, säger Christer Fuxborg.

Efter drygt en och en halv timmes arbete meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen efter olyckan.

ANNONS

Två olyckor i snabb följd

Men strax innan dess, klockan 12.10, kom larm om nästa trafikolycka. Denna gång i norrgående riktning.

– Det var nästan samma sak som hände igen. Vi bedömde det som att det var väderrelaterat, och när det inte är några personskador eller misstanke om brott så åker vi inte dit, säger Christer Fuxborg.

Den andra olyckan inträffade i höjd med avfart 111 på E6, Strömstadsmotet. En bil, med en man i 30-årsåldern i, ska då ha krockat i samband med en omkörning.

Personal har skickats ut för att salta på E6 men snömängden är just nu för knapp för att en plog ska tillkallas.

Den andra olyckan under förmiddagen orsakade köer på E6.
Den andra olyckan under förmiddagen orsakade köer på E6. Bild: Hannah Palmhagen

Flera olyckor på väg 160

Strax innan klockan 13.00 kolliderade även två personbilar vid Vrälandskrysset på Orust.

Enligt räddningstjänsten var alla inblandande personer ute ur sina bilar när brandmännen kom fram till olycksplatsen.

– Vi är på plats och vägen är tillfälligt avstängd, säger Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten strax efter larmat.

Enligt Trafikverket bildades en del köer i samband med räddningsarbetet men räddningstjänsten kunde strax efter klockan 14 lämna insatsen och trafiken kunde då flyta på som vanligt igen.

Om någon av de inblandade skadades i samband med olyckan är okänt.

Bil hamnade i ravin

Drygt en halvtimme senare inträffade nästa olycka på väg 160. Denna gång i Ucklum där räddningstjänst larmades om att en bil åkt av vägen. Olyckan ska enligt SOS Alarm ha inträffat klockan 13.40.

ANNONS

– Det är en singelolycka där bilen har hamnar i en ravin. Ambulans har inte kört dit, men räddningstjänsten är framme, sa Gunilla Möller, teamledare på SOS Alarm.

Enligt räddningstjänsten kunde brandmännen efter drygt en timmes arbete lämna platsen. Bilen har undersökt för läckage och bärgare har beställts till olycksplatsen.

Vad som orsakat olyckan är okänt och det finns inga uppgifter om några personskador.

En bil hamnade på taket efter en trafikolycka under lördagen i Ucklum.
En bil hamnade på taket efter en trafikolycka under lördagen i Ucklum. Bild: Mikael Berglund

Voltade av väg

Strax efter klockan 16 kom ytterligare ett larm om trafikolycka till följd av det hala väglaget. En personbil hade då voltat av vägen och ner i ett dike på landsvägen, vid nedre Tången på Orust.

– Två ambulanser är på väg och räddningstjänsten har också kallats dit, säger Helen Wickström på SOS Alarm.

Vägen spärrades av i båda riktningar men var vid 18-tiden åter öppen för trafik.

Enligt initiala uppgifter från SOS alarm ska två personer vara inblandade i olyckan. En person har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Singelolycka på E6

Vid halv nio-tiden på kvällen larmades både räddningstjänst och ambulans till E6 där en singelolycka ägt rum mellan Stene och Ylseröd, strax norr om Strömstad.

Enligt SOS Alarm har ambulansen kunnat lämna platsen utan att ta någon patient med sig, vad som har orsakat olyckan är ännu oklart.

ANNONS

Ett räcke skadades i samband med olyckan och räddningstjänsten stängde av vägen i södergående riktning under drygt en halvtimme.

Vid klockan 22.45 hade olyckan städats undan och Trafikverket meddelade att vägen åter var öppen för trafik.

ANNONS