Gullmarsstrand vinner för fjärde året i rad Årets turistmål i kategorin konferensanläggningar.
Gullmarsstrand vinner för fjärde året i rad Årets turistmål i kategorin konferensanläggningar. Bild: Stefan Karlsson

Flera turistmål i Bohuslän vinner turistpris

Skaftö Folkets hus, Gullmarsstrand och Strandflickorna. Det är några av de turistmål i Bohuslän som vinner pris som årets turistmål 2018.

ANNONS
|

För 2018 delas pris ut i 50 kategorier och i flera av dessa återfinns turistmål i Bohuslän. Gullmarsstrand vinner, för fjärde året i rad, priset "Årets turistmål" i kategorin konferensanläggningar.

Andra vinnare är Skaftö Folkets hus i kategorin folkparker, Strandflickorna i Lysekil i hotell-kategorin, Kosterhavets nationalpark i mest sevärda plats och BRF Solkoster som tar hem priset i Lägenheter och rum.

– Vi har fått in över 7 500 röster i de olika kategorierna, säger Annika Dahlkvist, marknadsföringskoordinator på Turistmål.se som arrangerar tävlingen.

– Vi lägger ut tävlingen ganska tidigt på året. Sedan får svenska folket rösta på mejl och ge motiveringar till vilka de tycker ska bli årets turistmål.

ANNONS

Långsiktigt arbete

Att Gullmarsstrand vinner för fjärde året i rad beror på en långsiktighet i deras arbete, tror VD:n Maria Kjellsson.

– Mitt mål är att det alltid ska hända något nytt hos oss. Det ska alltid kännas nytt att komma hit, och det är det vi har lyckats med, säger hon.

– Vi har också duktig personal som är duktig på service och värdskap. Nu får man ju en kick av att få den här bekräftelsen och det kan man föra vidare till sina kollegor. Har man roligt på jobbet så märks det mot våra gäster.

Hon lägger också stor vikt vid att det är just besökarna som har röstat.

– Det är kul att det i motiveringen står just att vi har hög kundservice och att vi sticker ut från mängden. Sedan kommer gästerna hit och vi infriar gästernas förväntningar, säger Kjellsson.

ANNONS