Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det kan bli lerigt under förmiddagen under årets Run Dirt Race. Bilden är från loppet 2017. Bild: Christer Lindgren, Bohuslänningen

Från en kall maj till ett varmare juni

Det har varit en kylig andra halva som mött bohusläningarna under maj månad. Men ett varmare juni är på väg. Temperaturerna stiger sakta med både regn och solsken som väntar ungdoms SM i motorcross och Run Dirt Race på lördag.

Enligt väderexperterna har det bara varit någon grads skillnad gentemot vad temperaturerna generellt brukar ligga på i maj månad men bohusläningarna har haft det svalt de senaste veckorna. Enligt Forecas meteorolog Per Holmberg kommer det snart att bli ändring på det.

– På lördag kommer temperaturerna att ligga på runt 16-17 grader och till nästa vecka kommer temperaturerna att stiga ännu mer, säger han.

Friska vindar

Förra året sprang deltagare i Run Dirt Race till en klarblå himmel och strålande sol. I år drar ett regnområde in under natten och ligger kvar under lördagsmorgonen och förmiddagen. Därefter kommer det sakta att spricka upp.

– Det kommer tidvis vara en del friska vindar men vädret klarnar upp mitt på dagen och ser ut att bli en solig lördagseftermiddag, säger Per Holmberg.

Värme på ingång

Till söndag kommer vädret vara halvklart till molnigt och temperaturerna stiger ytterligare något med varmluft som kommer in under en regnfri dag.

– Lägst med kusten kommer det vara lite svalare jämfört med inåt landet som får runt 17-18 grader, trots molnen. Till nästa vecka kommer det att bli ännu lite varmare men det är en del regnskurar som kommer att passera över landet så vädret kommer att växla en del, säger han.