Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra.  Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Frias för mened efter misshandelmål

Mannen är medlem i en MC-klubb och sa sig ha hört hur en utomstående skulle misshandlas under en fest. Under rättegången mindes han däremot inget alls och åtalades själv för mened. Nu har han friats.

MC-klubben i Bohuslän hade fest. En utomstående kom till kalaset och var väldigt berusad. Strax därefter utsattes han för en brutal misshandel och polisen kom dit.

Den nu åtalade mannen ska då ha berättat för polisen har han hört en annan medlem säga att den misshandlade mannen borde få stryk.

Men när det var dags för rättegång i det målet minns den nu åtalade ingenting. Han sa att han inte kom ihåg något alls, i stort sett, av festen eftersom han säger sig ha druckit hela dagen och hela natten.

– Jag drack minst två öl i timmen, vittnade mannen.

Därför åtalades han för mened, eftersom åklagaren ansåg att han inte talade sanning under rättegången för att den andre klubbmedlemmen skulle frias.

Under rättegången nu fortsatta mannen att hävda sin minnesförlust. Och hans fru var kallad som vittne. Frun kunde berätta att maken visst var väldigt berusad och att hon därför var både arg och sur på honom dagen efter.

Och åklagaren lyckades inte bevisa att mannen mindes något från festen. Därför frias mc-klubbens medlem från mened.