En person har förts till sjukhus efter en kraftig villabrand i Stenungsund. Huset går enligt räddningstjänsten inte att rädda.
En person har förts till sjukhus efter en kraftig villabrand i Stenungsund. Huset går enligt räddningstjänsten inte att rädda. Bild: Michael Berglund

Fullt utvecklad villabrand i Stenungsund

En brand har brutit ut i en villa i Stenungsund. Enligt räddningstjänsten började branden i ett uterum och nu står hela huset i brand utan att den går att rädda. Räddningstjänsten var på plats med flera enheter.

ANNONS
|

Larmet om villabranden inkom strax efter klockan 09.30 under fredagen. Räddningstjänsten är på plats med sju enheter. Enligt räddningstjänsten är det en fullt utvecklad brand i ett uterum.

– De har påbörjat släckningen, enligt larm och ledningsoperatören på räddningstjänsten.

Det ska inte vara någon spridningsrisk till närliggande hus. Inga personer är kvar i huset.

Räddningstjänsten släcker en villabrand i Stenungsund.
Räddningstjänsten släcker en villabrand i Stenungsund. Bild: Mikael Berglund

En man som bor i huset har fått brännskador när han försökt att själv släcka branden, och har förts till sjukhus.

Vid 11-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet. Då hade branden spridit sig till själva bostadshuset och enligt en frilansfotograf på plats gör räddningstjänsten bedömningen att villan är bortom räddning.

ANNONS

Strax före klockan 14.00, brann det fortfarande i huset och taket hade rasat in på huset. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar i flera timmar till, detta enligt Mattias Kapocs, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS