Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fylla och slagsmål under juldagsnatten

Juldagen är mera känd som hemvändarkvällen där många ger sig ut i kroglivet för att möta vänner och bekanta. Polisiärt brukar kvällen vara händelserik – så även i år.

Flera fyllerier har rapporterats från polisen under den sena kvällen och natten till onsdag. I Trollhättan och Vänersborg rör det sig om sex fyllerier och en rattfylla. Men Uddevalla var värst med sju anmälda fyllerier och ett omhändertagande.

– Anmälningarna rör både människor som fått sova över i fyllecell och de som har haft anhöriga som har haft möjlighet att kunna hämta på stationen, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal.

Bet polis

Utöver fyllerier har även två narkotikabrott anmälts tillsammans med en person som gripits under kvällen efter hot mot tjänsteman.

Det var en man som vid nio-tiden på kvällen avvisades från en krog i centrala Uddevalla. Tumult utbröt på platsen och polis tillkallades. Mannen gjorde då våldsamt motstånd och greps på platsen.

– Mannen anhölls sedan under onsdagsmorgonen för våld mot tjänsteman efter att ha bitit en kollega, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal.

LÄS MER: Avvisades från krog – bet polis

Storbråk på Orust

Även på Orust tillkallades polis under natten efter att flera personer hamnat i ett stort bråk i Varekil utanför en bostad.

Enligt polisens var det runt fem personer som börjat slåss med varandra. När polisen kom till platsen var det tre kvar, två av dessa var så illa däran att de behövde föras till sjukhus med ambulans.

I närheten hittades sedan två personer till som polisen misstänker har varit inblandade i bråket. Dessa två är misstänkta för grov misshandel och även de fick föras till sjukhus.

LÄS MER: Stort bråk på Orust – fyra till sjukhus