Fyra gripna efter stor polisinsats i Västerlanda – polis öppnade eld

Sedan i torsdags kväll har en stor polisinsats pågått i Västerlanda utanför Lilla Edet. Sammanlagt har nu fyra personer gripits, misstänkta för bland annat grovt vapenbrott. I samband med gripandet öppnade polis eld.

ANNONS
|

Under hela fredagsnatten har en stor polisinsats pågått i Västerlanda i Lilla Edets kommun, i jakt på fyra män. Två av männen greps redan under torsdagskvällen. Enligt polis ska en av männen då ha kört på en polisbil och han misstänks därför för försök till dråp. I samband med detta öppnade polis eld mot bilen. Ingen person ska ha skadats vid händelsen.

En annan bil försvann vid tillfället från platsen och det ska då ha kastats ut ett vapen som nu är taget i beslag av polisen. Polis stoppade den flyende bilen med spikmatta och två personer lämnade fordonet springandes.

ANNONS

Sedan dess har polis försökt fånga in de övriga två personerna. De ska enligt uppgifter i TTELA bland annat ha rört sig i området kring Thorskogs slott. Vid lunchtid på fredagen meddelade polisen att de två eftersökta männen gripits.

ANNONS