Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minst fyra personer är förda till sjukhus efter skottlossning i Hjällbo i norra Göteborg på söndagen. Bild: Adam Ihse/TT
Minst fyra personer är förda till sjukhus efter skottlossning i Hjällbo i norra Göteborg på söndagen. Bild: Adam Ihse/TT

Fyra till sjukhus efter skottlossning i Hjällbo

Polisen har fått larm om skottlossning i Hjällbo och även ambulans har skickats till platsen. Fyra personer är förda till sjukhus. Enligt uppgifter till Expressen har en av dem blivit skjuten i huvudet.
– Det är rörigt på platsen, säger Fredrik Svedemyr på polisen.

– Det stämmer, det handlar om att vi fick in larm om skottlossning klockan 13.23. Vi är på plats med flera enheter, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Det är lite rörigt på platsen och vi vet inte mer än så just nu.

Enligt SOS Alarm är fyra personer förda till sjukhus. I nuläget finns inga uppgifter kring skadeläget, men enligt uppgifter till Expressen har en person fått skottskador i huvudet.

Polisen inledde en särskild händelse i Hjällbo efter ett upplopp under fredagskvällen. Med anledning av den särskilda händelsen har polisen förstärkt sin närvaro i området i vart fall till måndag morgon.

– Vi tar naturligtvis detta på största allvar och har fortfarande igång den särskilda händelsen. Så vi har resurser och ett stort antal enheter på plats, säger Fredrik Svedemyr.

Enligt vad GP erfar handlar upploppen i fredags mer om uppblossade schismer mellan ett flertal klanbaserade släkter i nordost, än om regelrätta konflikter mellan rena förortsgäng. De tre män som sitter anhållna efter fredagens våldsamma upplopp tillhör alla Ali Khan-sidan. En av dem, en man i 25-årsåldern, anses vara ledande kriminell i Hjällbo.

Texten uppdateras.