Gäng misshandlade man på Lextorp

På onsdagseftermiddagen blev en man misshandlad av ett större gäng ungdomar på Lextorpsvägen i Trollhättan. En person greps men släpptes senare och är skäligen misstänkt för misshandel.

ANNONS
|

Det var vid 17.40 på onsdagen som polis larmades till Lextorpsvägen i Trollhättan. En man i 50-årsåldern ska då ha blivit misshandlad av ett gäng på 10–15 ungdomar.

– Det har uppstått någon form av diskussion och sedan har en man blivit slagen och sparkad av de här personerna, säger Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal.

När polis kom till platsen var två unga personer kvar tillsammans med den misshandlade mannen. En av dem, en kille i 15-årsåldern, greps misstänkt för misshandel.

Det finns inga uppgifter om att några tillhyggen skulle ha varit inblandade i misshandeln.

Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt.

ANNONS

Fler ska höras

Vid 21.30-tiden meddelade polisen att den gripne tonåringen har anhållits misstänkt för misshandel. Under torsdagsförmiddagen berättade polisen att den anhållne tonåringen är skäligen misstänkt för misshandeln.

Fler förhör med både misstänkta och vittnen kommer att hållas under dagen. Några fler personer hade på torsdagsförmiddagen inte gripits.

– Vi kommer att jobba vidare med ärendet under dagen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Släpptes

Under torsdagsförmiddagen förhördes den misstänkta 15-åringen av åklagare och då bestämdes att han skulle släppas.

– Han släpptes men är fortfarande skäligen misstänkt, förklarar polisens jourhavande förundersökningsledare Adam Schwitzgold.

Ber allmänheten om hjälp

Polisen ber att alla som har sett, hört eller fotograferat något angående misshandeln ska tipsa dem, skriver de på sin Facebooksida. Anledningen är att polisen ser allvarligt på den här typen av brott, och att en grupp av så unga och många ungdomar begår ett såpass grovt brott mot en ensam individ.

ANNONS