Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gatuhund på rymmen – "vandrar flera mil i veckan"

Efter två dagar i sitt nya hem i Sverige rymde den rumänska gatuhunden Julia från gården i Tollered. Sedan dess har hon vandrat miltals och synts till i både Borås, Alingsås och i trakterna kring Falköping. Trots mängder av tips från allmänheten har ägarna ännu inte lyckats fånga in henne.

– Jag är orolig. Först visste jag inte om hon levde men alla observationer vi får är positiva. Jag ska hitta henne, säger adoptivmatten Johanna Hökerud Pantzar.

Hon sitter i bilen på väg upp mot Åsarp, utanför Falköping, när GP når henne under söndagen. Där har dagens observation gjorts av hunden Julia som varit på villovägar sedan mitten av juli - något som P4 Göteborg var först med att berätta.

Sedan dess har Johanna lagt åtskilliga timmar på att försöka hitta henne. Hon berättar att tipsen strömmade in den första månaden.

– Vi fick tips flera gånger om dagen i somras. En period var hon i Borås, sedan fortsatte hon mot Ulricehamn och nu börjar hon närma sig Falköping. Hon går omkring fyra mil i veckan. Och verkar trivas på hästgårdar, berättar hon.

Gatuhunden Julia är en blandras och påminner om en mindre Rhodesian ridgeback. Hon fångades in i Rumänien ett halvår innan hon kom till Sverige då hon adopterades av Johanna Hökerud Pantzar.

– Vi tror inte att hon levt med människor innan och därför är hon väldigt skygg. Hon hann bara bo hos oss i två dagar innan hon hoppade över staketet på vår gård, säger hon.

I Facebookgruppen "Julia på rymmen" har Johanna fått in många tips och observationer som gjorts. Men också stort stöd från allmänheten.

– Folk är så underbara. Utan dem hade jag inte klarat detta. De är min styrka och energi, säger hon.