Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Grävmaskin i dubbla olyckor – misstanke om rattfylleri

Två singelolyckor inträffade i Stenungsunds kommun på onsdagseftermiddagen. En och samma grävmaskin, enligt polisens misstankar, var involverad i båda två.

Det första larmet kom vid 16.30 på onsdagseftermiddagen. Enligt uppgifter från SOS Alarm ska det ha rört sig om en singelolycka på Uddevallavägen i höjd med Stenkullen, norr om Stenungsund.

En grävmaskin hade där kört i diket och det ska initialt ha varit trångt att passera på platsen. Vid klockan 17 meddelar SOS Alarm att räddningstjänsten är klara på platsen. Ingen person ska ha kommit till skada.

På vägbanan vid olycksplatsen är det en del hydraulolja som läckt ut på platsen, vilket ska saneras av Trafikverket.

Grävmaskinen ska ha lämnat olycksplatsen direkt och kört vidare. Enligt polisen ska ett vittne har pratat med föraren på den första olycksplatsen och ha uppgett att hen upplevdes vara påverkad. Det ska också finnas uppgifter om att grävmaskinen skadat fordon på en parkeringsplats för en matvaruaffär.

Det andra larmet kom en halvtimme senare. Vid klockan 17 ska samma grävmaskin, enligt polisens misstankar, ha kört i diket och vält ut på en åker. Detta skedde på väg 656 vid Humlebråten, Lunna i Stenungsund.

Räddningstjänst, två ambulanser och polis larmades ut. Föraren av grävmaskinen ska initialt ha varit kvar i grävmaskinen.

Polisen meddelar på sin hemsida att man fört föraren till Kungälvs sjukhus för provtagning och att det finns misstankar om rattfylleri. Men det finns inga uppgifter om personskador i övrigt. ”Utredningen får visa vad och vilka skador som grävmaskinisten orsakat under färd. Inga kända personskador för närvarande”, skriver polisen.

Initialt var rådde det viss påverkan på trafiken på platsen, trafiken leddes förbi platsen växelvis.