Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Grannen Maria hjälper till i sökandet: "Det är fruktansvärt"

Överallt i Falkenberg syns människor leta efter Dante som nu varit försvunnen i över ett dygn.
– Det här är fruktansvärt. Trots att det är så många som letar så hittar man honom inte. Jag tänker på vad som kan ha hänt, säger grannen Maria Hjelm.

Mörkret har fallit över Falkenberg, men Dantes namn hörs fortfarande ropas.

Över gärden och ängar, i dikeskanter och i villaområden. Överallt syns människor i gula reflexvästar och med pannlampor leta efter 12-åringen som sedan ett dygn är spårlöst försvunnen.

LÄS MER: Polisen: Lokalbefolkningens engagemang är enormt

I kvarteret där han bor har grannar gett sig ut under onsdagskvällen. En av dem är Maria Hjelm som letat sedan hon fick höra att Dante var borta under tisdagen.

– Jag letade hela kvällen, sen jobbade jag natt och sedan fortsatte jag att leta. Det här är fruktansvärt hemskt. Trots att det är så många som letar så hittar man honom inte, säger hon med tårar i ögonen.

– Jag tänker på vad som kan ha hänt. Har han trillat och slagit sig? Eller har han fastnat någonstans? Det är det som snurrar i huvudet.

Letar under utemöblerna

En annan granne går runt och lyser med sin ficklampa i trädgården. Tittar under utemöblerna och i uthuset.

– Det är det minsta jag kan göra, säger han och skakar på huvudet.

Över ett av många öppna fält syns skenet av ficklampor söka i mörkret.

LÄS MER: 1000 frivilliga från Missing people söker efter Dante, 12 år

Olivia Ahlqvist, Emilia Enhamn och Felicia Enhamn såg på nyheterna att Dante var borta och kände att de behövde göra något. De har varit ute och sökt i ett par timmar när GP träffar dem.

– Jag tänker på familjen. Självklart vill man göra allt man kan för nära och kära till Dante. Tänk om någon här i Falkenberg har gjort något mot honom. Det är vidrigt att tänka på det, säger Olivia.

– Han måste komma hem igen, välbehållen, fyller Felicia i.