Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
När polisen kom till platsen hjälpte tjuven att packa ihop stöldgodset. Bild: TT

Greps på bar gärning - hyllas av polisen

Tjuven var i full gång med att montera ned byggnadsställningarna och fly scenen när polisen dök upp mitt i natten. Men istället för att lägga benen på ryggen erkände han direkt - och hjälpte polisen att ställa allt tillrätta. – Situationen var lättsam, säger polisassistenten Christoffer Arpfjord som var med under ingripandet.

Strax efter klockan 01 under natten till tisdagen fick polisen larm om en pågående stöld av en byggnadsställning i Majorna i Göteborg.

– En man var mitt uppe i att plocka ner ställningarna och lägga dem i en i en stulen kärra när patrullerna kom till platsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson. 

Christoffer Arpfjord var med i en av patrullerna som kom till platsen. Mannen lät sig snällt gripas och föras med till stationen där han togs in för förhör. 

– Han sa att det var såhär det brukade sluta när han försökte stjäla grejer. Han verkar ha gett upp planer på en fortsatt karriär som tjuv och han kändes uppgiven. På hans eget initiativ hjälptes vi åt att lägga tillbaka allt stulet, säger Christoffer Arpfjord. 

En av patrullerna på plats twittrade om händelsen efteråt. 

 

En anmälan är upprättad och mannen är misstänkt för stöld av byggnadsställning, släpkärra, märkesförfalskning och egenmäktigt förfarande.