Grisen Gunnar får ett nytt hem – om han kastreras

Grisen Gunnar på en gård utanför Svanesund behövde ett nytt hem. Ägaren Emelie Adielsson gjorde en efterlysning på sociala medier där jakten på ett miljöombyte gav resultat.
– Vi hittade en kvinna som är villig att ta honom, säger hon.

ANNONS
|

När Emelie Adielsson och hennes sambo för något år sedan lämnade storstadslivet och flyttade till gården utanför Svanesund kom den med två sällskapsgrisar.

Gårdens förra ägare kunde inte ta med grisarna som därför skulle avlivas om paret inte ville ha dem. Även om grisarna var gamla redan då bestämde sig Emelie och hennes sambo för att ta över dem.

När den ena grisen vid namn Lasse dog, blev Gunnar lämnad kvar ensam. Då bestämde sig Emelie för att hitta ett nytt hem åt Gunnar, eftersom han inte ville vara ensam.

LÄS MER: Grisen Gunnar behöver ett nytt hen: ”Han är väldigt tam”

ANNONS

Annonserade på Facebook

I jakten på ett nytt hem för grisen Gunnar gick Emelie ut med en annons i en lokal Facebookgrupp i hopp om att någon kunde tänka sig ta hand om honom.

– Jag testade även att höra av mig till 4H gårdar, men fick inget svar, säger Emelie Adielsson.

Många delade och svarade på hennes inlägg på Facebook, dock utan resultat. Men till slut fick hon napp.

– En kvinna på Tjörn som redan hade två grisar kunde ta hand om honom.

Även om hon är glad för att Gunnar äntligen får nya vänner och ett nytt hem så är det inte helt enkelt att lämna ifrån sig sin vän, säger Emelie.

– Det är jättejobbigt. Nu har jag ju haft honom ett tag. Men det är det bästa för honom och huvudsaken är att han har det bra och får kompisar. Han ska inte vara ensam, även om han börjar bli van vid det nu.

Måste kolla om han är kastrerad

Innan kvinnan på Tjörn kan ta emot Gunnar återstår ett eventuellt hinder. Gunnar måste nämligen vara kastrerad för att hon ska kunna ta honom.

– Är han kastrerad så kan hon ta honom. Så det ska jag ta reda på. Jag får väl kolla om han har bollarna kvar genom att lyfta på svansen eller på något annat vis, säger Emelie Adielsson.

ANNONS

– Gamla ägaren trodde att han var kastrerad.

Om allt går som planerat har alltså Gunnar ett nytt hem på Tjörn och nya vänner att leka med framöver. Och det lär dröja innan några nya grisar eller andra djur kommer till Emelie och hennes sambos gård.

– Nu ska vi bara ta det lugnt och bygga klart på gården.

ANNONS