Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gunther ställer inte upp i kommunvalet

Efter granskningen av hyrbilsresor hoppar toppolitikern även av kommunvalet.

I ett pressmeddelande på fredagen meddelar Penilla Gunther att han även avstår från att ställa upp i kommunvalet i Trollhättan. Detta efter att KD-politikern av Aftonbladet granskats för sina hyrbilsresor och anklagats för att låta skattebetalarna betala för hennes privata resor.

LÄS MER: Redovisade inte privata mil – "slarv"

– Jag väljer att avstå min kandidatur till kommunfullmäktige i Trollhättan liksom till regionfullmäktige, med anledning av ändrade förutsättningar kring riksdagsvalet, säger Penilla Gunther efter att på torsdagskvällen haft möte med sina lokala partikamrater.

Detta framgår av ett pressmeddelandet på fredagsförmiddagen.

– Jag hade sett fram emot att tillsammans med övriga Alliansen i Trollhättan, förändra den politiska majoriteten, men önskar nu alla aktiva i Kristdemokraterna och de övriga allianskamraterna lycka till, står det vidare.

Efter den intensiva mediarapporteringen på onsdagen meddelade Trollhättepolitikern på eftermiddagen att hon hoppar av riksdagen. Då kunde inte lokala företrädare för partiet i Trollhättan svara på hur det skulle bli med hennes kandidatur till kommunvalet.

LÄS MER: Penilla Gunthers avhopp öppnar för Magnus Jacobsson

Vi söker Penilla Gunther på fredagen.

Texten uppdateras